PROTEINAK ANTZEMATEN
Helburua:
Elikagaiek proteinak dituzten edo ez antzematea. Horretarako azido nitrikoa erabili dugu, proteinak dituzten janariekin horitu egiten delako.
Prozedura:
Saiodira elikagai likidoa bota eta irakasleak (arriskutsua baita!) 6 tanta azido nitriko bota diogu. Ondoren matxarden laguntzaz sutan berotu eta zer gertatzen zen ikusi dugu.
Datuak:
Esnea horitu eginda, beraz proteinak ditu; gauza bera esan dezakegu ogiari buruz. Patata, berriz, ez da aldatu, beraz ez du proteinarik.
Ondorioa:
Ogia eta esnea elikagai eraikitzaileak dira proteinak dituztelako, ura berriz ez.
Saiodira elikagai likidoa bota eta irakasleak (arriskutsua baita!) 6 tanta azido nitriko bota diogu. Ondoren matxarden laguntzaz sutan berotu eta zer gertatzen zen ikusi dugu.
Datuak:
Esnea horitu eginda, beraz proteinak ditu; gauza bera esan dezakegu ogiari buruz. Patata, berriz, ez da aldatu, beraz ez du proteinarik.
Ondorioa:
Ogia eta esnea elikagai eraikitzaileak dira proteinak dituztelako, ura berriz ez.
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina